3.2.17

Multimar’dan Bir İlk: Yerli Üretim ve Helal Sertifikalı Çiğnenebilir Gıda Takviyeleri!


Özellikle çocuklar için geliştirilen ve dünyada milyonlarca insanın kullandığı gıda takviyelerinde Türkiye’de bir ilk yaşandı. Yerli üretim ve helal sertifikalı çiğnenebilir formda gıda takviyesi Multimar, çocuklar için özel olarak geliştirildi.

Çocuk gelişiminde beslenme çok önemli bir yer tutmaktadır. Fakat son yıllarda ortaya çıkan dengesiz beslenme, çocukların gelişimini olumsuz etkilemektedir. Çocukların, iştahsızlık, meyve tüketmeme, fast food tarzı beslenme eğilimi sebebiyle gelişimleri aksamakta ve bu durum birçok hastalığa kapı açmaktadır. Bu yüzden, çocukların faydalı vitaminleri ve gelişimleri için yardımcı organik maddeleri almaları için gıda takviyeleri üretilmiştir. Fakat piyasadaki birçok gıda takviyesinin hem tatlarının çocukları cezbetmemesi hem de yurtdışında üretiliyor olması aileleri huzursuz etmektedir. Bunun farkında olan ve çocukların ihtiyaçları olan organik maddeleri almaları için çalışmalar yapan Havan İlaç ve Kimya, çocukların severek tüketecekleri ve onların gelişimine katkı sağlayacak inovatif ürünlerini piyasaya sundu. Multimar çiğnenebilir formda gıda takviyeleri ve balık yağı, yerli üretim ve helal sertifikalı ilk ürün olma özelliğine sahip!

Çocuklar severek tüketiyor

Özellikle, jel formunda üretilen ve kokusunun giderilip, çocukların seveceği aromalardan eklenen Multimar Çiğnenebilir Balık Yağı, piyasada büyük yankı uyandırdı. Multimar Çiğnenebilir Balık Yağı, hoş kokusu ve çiğnenebilir formu ile çocukların severek tüketeceği, ailelerin de güvenerek alabileceği bir gıda takviyesidir. Multimar, balık yağının dışında, C vitamini kaynağı Kuşburnu, antioksidan ve antiviral özellikli Kara Mürver, doğal antibiyotik Propolis ve bağışıklığı güçlendirici Beta Glukan içerikli çiğnenebilir gıda takviyeleri ile de sağlıklı bir fiziksel gelişime destek oluyor.
“Helal Sertifikalı ve Yerli Üretim İlk Ürün”

Havan İlaç ve Kimya Yönetim Kurulu Başkanı M. Tamer Gelen, Multimar için “Çocukların severek tüketecekleri ve ailelerin gönül rahatlığıyla alabilecekleri bir gıda takviyesi üretmek amacıyla ar-ge ekibimiz uzun bir süre çalıştı. Sonuç olarak ortaya Türkiye’de hiçbir firmanın yapamadığı bir ürün çıktı. Özellikle, balık yağının severek tüketilebilir bir hale getirilmesi için çalıştık ve hem sıvı formunda, hem de çiğnenebilir formunda, balık yağının kokusunu portakal ve çilek aroması ile zenginleştirdik. Bu sayede çocuklar balık yağını severek tüketebiliyorlar. Aynı zamanda, helal sertifikalı, yenilebilir sığır jelatini kullanarak ürettiğimiz çiğnenebilir formda gıda takviyelerimiz ile de başarıyı yakaladık. Türkiye’de üretiyor olmamız ise ülkemizin ekonomisine katkı sağlayacak ve güven noktasında ailelere rahatlık sağlayacaktır” dedi.

Türkiye’nin ilk ve tek yerli üretim, helal sertifikalı gıda takviyesi Multimar, eczanelerden temin edilebilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Disqus Shortname